Birth illuminated
Voor een relaxte bevalling!

Zwangerschapscursus Relaxed Bevallen

Als zwangere vrouw word je soms geconfronteerd met negatieve bevallingsverhalen. Dit kan ervoor zorgen dat je er als zwangere vrouw automatisch van uitgaat dat bevallen iets engs of heel pijnlijks is. Nergens voor nodig: je kunt namelijk ook RELAXED bevallen met Hypnobirthing en Mindfulness.

Deze cursus is naar de methode van oprichtster Georgina Kwakye. 

  • NMB2018-Relaxed-Bevallen-1100x400 (2)
    NMB2018-Relaxed-Bevallen-1100x400 (2)

Hypnobirthing klinkt waarschijnlijk een beetje gek maar is niets anders dan een dankbare, ontspannen en stressvrije manier van bevallen. Deze methode komt uit Amerika en is wereldwijd succesvol geworden omdat het veel vrouwen heeft geholpen om relaxed te kunnen bevallen zonder angst, stress of hevige pijn.

Met de hypnobirthing technieken die bij de cursus Relaxed Bevallen worden aangeleerd kun je je lichaam in een hele diepe ontspanning brengen en angst loslaten. Dit zorgt ervoor dat je de aanmaak van endorfines (natuurlijke pijnstillers die je lichaam tijdens de bevalling aanmaakt) vergroot.  Hierdoor kun je je kindje rustiger, comfortabeler en met een positieve mindset op de wereld zetten.

Mindfulness sluit daar enorm goed bij aan. Je leert beter te voelen en accepteren wat er in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling en hoe je positief kunt omgaan met een bevalling die anders verloopt dan je had gewenst. Ook je partner heeft hier veel baat bij!

RELAXED bevallen is een leuke en inspirerende cursus die zeker niet zweverig is maar zeer informatief en praktisch. Jij en je partner leren alles dat je moet weten over de bevalling en vooral hoe je dit dankzij Hypnobirthing en Mindfulness geen stressvolle en zeer pijnlijke gebeurtenis kunt laten zijn maar een bijzondere levenservaring waar jullie positief op terug kunnen kijken.

Wil je uitgebreidere informatie over deze cursus, dan kun je ook terecht op www.relaxtbevallen.nl

Praktische informatie

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van informatie uit het boek ‘Ik ga Relaxed bevallen' met hypnoBirthing en mindfulness technieken, dit boek krijg je van mij op de eerste lesdag. Daarnaast ontvang je ontspanningsoefeningen op MP3, zodat je de ontspanningstechnieken eigen kunt maken.

​Bij de groepscursus van 5 avonden is de 4e avond zonder partner. Na de cursus zal er in week 38 nog een bel-afspraak worden gemaakt om  ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte blijft voor persoonlijke aandacht en begeleiding.


De cursus Relaxed Bevallen is gebaseerd op de officiële hypnobirthing methode van Marie Mongan en aangevuld met een stuk over mindfulness.

Er zijn twee cursus-mogelijkheden:

  • Groepscursus in 5 avonden van ongeveer 1,5 uur: €295,00
  • Privécursus bestaande uit 4 à 5 sessies van ongeveer 1,5 uur: €375,00

De cursusinhoud van beide cursussen is hetzelfde. Alleen bij de privécursus kan de cursusinhoud volledig worden afgestemd op jouw persoonlijke behoeften. Je kunt het beste starten met de cursus tussen de 28e en 31e zwangerschapsweek.

Data en aanmelden voor 2021:

In verband met de maatregelen rondom Covid-19 heb ik besloten om op dit moment geen groepscursussen aan te bieden. Ik geef daarvoor in de plaats de privécursus voor hetzelfde tarief als de groepscursus. Bel of mail me gerust voor de mogelijkheden (ellen@birth-illumitated.nl of 06-34234751).


 

'If you change the way you view birth, the way you birth will change'.

MARIE F. MONGAN