Birth illuminated
Voor een relaxte bevalling!

Ervaringen van cliënten

Baby 'Rowan': Lieve Ellen, Toen ik contact met je zocht keek ik niet bepaald uit naar de bevalling. Ik wilde niet nog meer trauma oplopen na de eerste bevalling. Iedereen vertelde me dat een 2e bevalling zo veel makkelijker ging, maar ik durfde dat niet te geloven. Jouw komst gaf me hoop. Je zag snel wat onze behoeften waren; iemand om te helpen ons assertief te maken. Ik ging er meer op vertrouwen dat jij de omgevingsfactoren in de gaten zou houden en zodoende kon ik me focussen op mijn taak. Het boek “Relaxed Bevallen” heeft enorm geholpen, en ik heb niet eens braaf geoefend… De bevalling zelf was perfect. In het donker en in het warme water creëerde ik mijn eigen bubbel. Jij kon alleen maar toekijken die laatste 30 minuten. Tussen de weeën door zag ik je. Op de achtergrond, stilstaand, tussen de donkere bewegende schimmen van de verloskundige en mijn man. Als een stille bewaker, klaar om me te beschermen als het nodig zou zijn. ik voelde me veilig, jij maakte het compleet! Dankjewel! ❤

Baby 'Lauren': Lieve Ellen, Ik wil je bedanken voor jouw begeleiding, je energie en je luisterend oor. Als single aanstaande moeder zag ik erg op tegen de bevalling en de onzekerheid die daarmee gepaard gaat. Ik had, meer dan ik zelf besefte, de behoefte aan iemand die me zowel emotioneel als fysiek bijstond. Hoe fijn was het dat onze paden kruisten! Meteen toen we elkaar ontmoetten, hadden we een klik en ik voelde me direct in kundige handen. Je bent voor, tijdens en na de bevalling een hele fijne sparringspartner en grote steun voor me geweest. Je gaf door je begeleiding niet alleen mij rust, maar ook mijn omgeving. Ik had het zonder jou niet gekund! Dankjewel daarvoor! Ik hoop dat bevallen onder begeleiding van een doula steeds gebruikelijker wordt, want ik gun iedereen die ervaring. En ik hoop dat wij nog heel lang in elkaars leven blijven. Mijn dank is groot! Liefs Madelon ❤

Baby 'Isa': Na een berichtje op facebook kwamen wij bij Ellen terecht. Ik was direct enthousiast, een beetje sceptisch, maar vertrouwde Ellen op haar woord, ik kende haar immers al van vroeger. Daarentegen was de papa in spé niet direct enthousiast. Tijdens het eerste gesprek was er een fijne, maar vooral gezellige sfeer. De papa ging overstag en wij gingen samen de weken tegemoet met Ellen, op naar de laatste loodjes! Na nog een aantal bezoeken thuis, was het dan zover! Na een zware week werd ik ingeleid in het ziekenhuis. We hadden Ellen op de hoogte gebracht en afgesproken dat ze na het breken van de vliezen naar ons toe kwam. Ellen is een steun voor mij, maar ook zeker voor de papa geweest. Ze maakte het mogelijk dat ik in mijn eigen coconnetje kwam, coachte mij als ik het nodig had en zorgde voor verlichting door massage of tegendruk te geven. Na de geboorte hebben we Ellen nog een aantal keren gezien, met een mooi tastbaar bevalverhaal, waarin ze dingen beschreef die ik zelf niet eens meegekregen had. Bedankt voor de fijne steun en coaching Ellen! Je maakte het nog een stukje mooier. Gelukkig is het voor ons geen afscheid, maar slechts een tot ziens! Liefs D & M ❤

Baby 'Levi': Lieve Ellen, Wat willen we jou heel erg graag bedanken voor de ontzettend fijne ervaring met een doula! Het gaf ons een stukje rust en vertrouwen, maar bovenal zo'n enorme steun. Niet alleen voor mij, maar ook voor Wesley! We zijn erg goed voorbereid van te voren door jou, waardoor we er met veel vertrouwen zijn ingestapt! De bevalling zelf liep niet zoals we gehoopt en verwacht hadden, maar met jou erbij, voelde het wel compleet! Bedankt voor je tijd, geduld & positieve energie! Veel liefs Jennifer & Wesley ❤

Baby "Arnav": Dag super Doula Ellen! Op het moment dat ik dit schrijf is onze kleine jongen inmiddels alweer 1 maand oud! Ongelooflijk maar waar. Vorige maand kwam Arnav in ons leven met jouw hulp. Op woensdag ochtend 28 oktober 2020. Wat was dit een intense en bijzondere ervaring! In de woonkamer met mijn man Sid aan mijn rechterzijde en jij aan mijn linkerzijde. Ik zal het niet meer vergeten. Een groot cadeau, want het was tevens de verjaardag van Sid. Ruim 5 uur lang heb ik van jullie non-stop aandacht en support gehad. De pijnsensaties waren heftig maar de setting was zoals ik het mij had voorgesteld. Thuis bevallen in een rustige omgeving met fijne mensen om mij heen en uitzicht op de bomen. Van het uitzicht heb ik niet zoveel meegekregen. De zon kwam even tevoorschijn, dat weet ik nog wel. De zonnestralen schenen naar binnen en ik had even een moment om tot rust te komen, totdat de volgende ‘golf’ weer kwam. Onze kennismaking vooraf was kort en krachtig. In een paar avonden hebben we elkaar beter leren kennen. Je hebt met ons veel besproken. Ook hebben we kennisgemaakt met praktische tools die we mogelijk konden inzetten om de pijn te verzachten. Het was een hele prettige voorbereiding op wat ons te wachten zou staan. Ik hield rekening met alle mogelijke scenario’s. Het idee dat jij er zou zijn ter ondersteuning was voor mij en voor Sid een hele geruststellende gedachte. Naderhand konden we samen napraten over hoe alles is verlopen. Het voelt een beetje alsof we een getuige hebben en ook bewijsmateriaal vanwege de foto’s en filmpjes die je hebt gemaakt. Supermooi! Dit hadden we van tevoren niet gerealiseerd. Ontzettend bedankt Ellen! Liefs Dorien & Siddhart ❤

Baby Jamela: Ik ken Ellen al jarenlang en als ik iemand bij de bevalling wilde hebben om ons te ondersteunen, was het Ellen wel. In de weken voorafgaand aan de bevalling, heb ik Ellen meerdere keren gezien en heeft zij mij zo goed mogelijk proberen voor te voorbereiden op de bevalling. Voor iemand die voor een eerste keer moeder zou worden, vond ik het erg fijn om zoveel informatie te krijgen en ook theoretisch te zijn onderlegd. Ook gaf Ellen praktische tips en handvatten. Al met al ging ik met vertrouwen de bevalling tegemoet. Tijdens de bevalling heeft Ellen als een stabiele, rustige en sterke kracht naast ons bed gestaan. Ze praatte mij erdoorheen en gaf mij op een hele rustige en prettige manier tips en instructies. Het moment van ‘the ring of fire’ benoemde ze voor hét grote moment en ik wist precies wat zij bedoelde door onze sessies vooraf. Ellen is een ontzettend spontaan en warm persoon en voor ons straalde de goede vibes ervan af. Ik ben enorm blij dat Ellen erbij is geweest en mij er doorheen heeft gesleept. Ook in de kraamweek kwam ze op bezoek en in de weken erna is zij betrokken gebleven. Ik kijk terug op een erg bijzondere bevalling waar Ellen onderdeel van is geweest en absoluut heeft bijgedragen aan de fijne en veilige sfeer.♥

Baby Chloé: Lieve Ellen, Wat ben ik blij dat we voor jou gekozen hebben om ons te begeleiden bij een van de grootste gebeurtenissen die je als mens kunt meemaken! Na jarenlang hopen, wanhopen teleurstelling en verdriet op het gebied van zwanger worden was ik (voor mijn gevoel) ineens 20 weken zwanger en stond er een bevalling voor de deur. Het idee bezorgde me angst, twijfel en onzekerheid... bevallen was inmiddels 12 jaar geleden en ik had na dit eerste avontuur een prachtig jongetje in mijn handen en hart mogen sluiten maar.. ik vroeg me toch werkelijk af of het nog een keer zou gaan lukken met mijn emotionele rugzakje en ondertussen vallende in de categorie "oudere moeder". Na weken/maanden peinzen en struisvogelgedrag hoorde ik van een kennis hoe je haar dochter had bijgestaan bij de bevalling. En ineens viel het kwartje, dit is wat ik nodig heb! Na onze eerste kennismaking hadden we eigenlijk direct het gevoel dat we een klik met je hadden en hebben we vrij snel gevraagd of je ons wilde bijstaan met de laatste loodjes en de bevalling. We hadden nog maar een paar weekjes om elkaar te leren kennen maar oh my goodness wat bracht het ontzettend veel rust. Je gaf inzicht in het proces en ik kon er niet langer omheen. Het ging gebeuren, de bevalling! En hoe meer we er samen over babbelen (eerst moest er wat lading vanaf, daarna serieus en daarna luchtiger en zelf grappig) hoe meer rust en zelfs vertrouwen er begon te komen. Ik ging dit doen, gewoon vanuit mij oerkracht BAM! De bevalling kondigde zich aan en jij was er als eerste, superfijn! Ik hoefde dit niet alleen te doen. Je stelde me gerust en voelde aan wat er nodig was. En ja.. het was plan B maar ik had zoveel mazzel deze keer. Een waakzame man een fijne verloskundige én een betrokken en deskundige doula! Ik voelde me toch een klein beetje speciaal. Jij was mijn vertegenwoordiger, ik had er alle vertrouwen in dat jij op de rem zou trappen als dat nodig mocht zijn en zo kon ik al mijn energie sturen naar het op de wereld zetten van mijn baby. Het was verwarrend toen mijn lieve meisje op de wereld kwam maar jij en de verloskundige hebben de rust bewaard en dit heeft mij enorm geholpen in het proces vlak na de bevalling. Onze wonderbaby is toch gekomen en ze is al bijna 6 maanden. Echt iedere dag is bijzonder met haar. Lieve Ellen je bent een engel! Ik gun het echt iedere zwangere vrouw, een doula! Ik wens je heel veel succes met alles wat nog op je pad gaat komen. Het zou nog wel eens erg druk kunnen gaan worden de komende jaren! Liefs Jolanda ♥

Baby Kai: We are so grateful to have found Ellen on our journey into parenthood. She was so kind and helpful as we were preparing for the birth, and had so many nice tools and techniques for that stage. She was happy to speak English and meet anywhere and anytime that worked for us. When the birth didn't go to plan, her knowledge, poise, and compassion helped us through some difficult decisions quickly. And all of the nice things she did after the birth to celebrate the process were super sweet. Thanks for everything! ♥

Bay Mae: Zes weken voor de bevalling van mijn tweede kindje kwam Ellen op mijn pad. En wat ben ik daar blij mee geweest. Ellen was de allerfijnste bevalpartner die ik me had kunnen wensen. Als alleenstaande mama met familie in het buitenland was Ellen als een zus voor me. Tijdens de ingeleide bevalling in het ziekenhuis heeft ze me fantastische gecoached. Zowel mentaal toen ik er even helemaal doorheen zat als fysiek tijdens het opvangen van de weeën. Ik had echt niet zonder haar gekund. Voor iedereen die nog moet bevallen en een Doula overweegt kan ik alleen maar zeggen; “altijd doen”! Het hebben van Ellen bij je bevalling is een cadeautje aan jezelf en je nieuwe baby …….” Een goed begin is immers het halve werk :-)” ♥


1739
E-mailen
Bellen
Map
Instagram