Birth illuminated
Voor een relaxte bevalling!

Eendaagse zwangerschapscursus "Bevallen in Vertrouwen"

De Eendaagse zwangerschapscursus "Bevallen in vertrouwen" wordt gegeven op de grens van Noord-Brabant en Limburg. Deze cursus bereid jou en je partner voor op de komst van jullie kindje. Je leert in één dag alle tools om een fijne en soepele bevalling te bevorderen. Op deze manier creëer je een fijne, positieve beval-ervaring. Zo ben jij echt klaar voor je bevalling!

Je kunt aan de cursus zowel samen met je partner aan deelnemen als alleen. Omdat het een eendaagse zwangerschapscursus is kun je uit heel Limburg en Noord-Brabant deelnemen.

Wat ga je leren in de eendaagse zwangerschapscursus?:

 • werking baarmoeder, lijf en hormonen tijdens de bevalling
 • weeën, hoe voelt dit en hoe verloopt het bevalproces
 • ademhalingstechnieken
 • ontspanningstechnieken/mindset
 • Fit blijven in de zwangerschap en voeding
 • massagetechnieken en drukpunten voor minder pijn en een snellere bevalling
 • bevalhoudingen & tips om mee te werken met je lichaam
 • Geboorteplan en communicatie met zorgverleners
 • Wat nou als de bevalling medisch wordt/is
 • Hoe creëer je een positieve bevalervaring
 • Binding met je baby
 • Ondersteuning van je (geboorte)partner & tips.
 • Tips bevalling
 • Kraamtijd

En nog veel meer! Ook is er ruimte voor al jullie vragen en persoonlijke casussen.

Praktische informatie:

De cursus kost €159,- (per 1 november gaat de prijs omhoog naar €179,-). Je ontvangt het boek "Positief over bevallen" van Milli Hill en diverse hand-outs bij de cursus. Ook ontvang je achteraf nog leuke cadeautjes, zoals de cordring en diverse flyers. Je kunt proberen de factuur te declareren bij je zorgverzekeraar, het is afhankelijk van je zorgverzekeraar of deze vergoed wordt.

Je kunt de cursus zowel samen met je partner volgen als alleen. Het is een fijne interactieve dag met veel afwisseling. Zo voelt de dag ook niet te lang.

Door wie wordt deze cursus gegeven?

De cursus wordt gegeven door Julia Putman en mijzelf. Wij zijn twee enthousiaste vrouwen die al jaren werkzaam zijn in de geboortezorg als doula. We hebben allebei kinderen in de leeftijd van 5 tot 16. We werken tevens als geboortecoach en daarnaast hebben we nog diverse andere werkzaamheden in de geboortezorg. Zoals het geven van cursussen, massages, postpartum zorg etc.

We hebben veel ervaring met verschillende bevallingen in verschillende settings. Ook hebben we daarbij gezien wat vaak wel en niet werkt tijdens een bevalling. Vanuit hier hebben wij met veel passie en aandacht een eendaagse cursus ontwikkeld, waarin jij/jullie worden voorbereid op jullie bevalling in één dag. Om zo de bevalling als een fijne, positieve en bekrachtigende ervaring te mogen ervaren.

Daarnaast zijn wij ervaren cursusleidsters die ook andere cursussen geven zoals HypnoBirthing en Relaxed Bevallen. De Eendaagse Zwangerschapscursus wordt altijd gegeven door twee cursusleidsters die elkaar fijn aanvullen en hierdoor is er ook veel ruimte voor individuele vragen van elke cursist.

Cursusdata:

 • 1 oktober 2022 van 10.00 uur tot +/-16.00u Locatie Weert*
 • 10 december 2022 van 10.00 uur tot +/-16.00u Locatie Weert*

Eind 2022 worden de nieuwe data voor 2023 bekend gemaakt, hou deze pagina in de gaten als je interesse hebt. Ook op Instagram worden de nieuwe data bekend gemaakt via https://www.instagram.com/doula.ellen/.


*De locatie in Weert is makkelijk te bereiken, ongeveer een half uurtje vanaf Eindhoven Centrum en er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.

 

 

Je kunt meedoen met deze eendaagse cursus als je tussen de 18 en 37 weken zwanger bent.

Mocht je twijfelen over wanneer je het beste kunt starten, kun je altijd even contact met ons opnemen.

Voor meer informatie en vragen kun je mailen/bellen/appen: 

ellen@birth-illuminated.nl (06-34234751) of:

info@joyfulbirthenbabies.nl (06-37192957)

Wil je graag meedoen met de zwangerschapscursus? Schrijf je dan in via onderstaand contactformulier:


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram