Birth illuminated
Voor een relaxte bevalling!

Hoe ziet een begeleidingstraject eruit?

Als je besluit om met mij als je doula te willen gaan bevallen, is het belangrijk dat we een goede klik hebben. Daarom begint het traject met een kosteloos kennismakingsgesprek, waarin we aftasten of we ons op ons gemak voelen bij elkaar, want dat is erg belangrijk om ontspannen de bevalling in te gaan.  In dit gesprek bespreken we wat ik voor jou (en je partner) kan betekenen en of er een speciale reden is waarom je graag met een doula wil bevallen. 

Indien er een klik is en je met mij als je doula verder wil, dan volgen er een reeks gesprekken waarin we elkaar beter leren kennen en een band opbouwen.  

In het tweede gesprek zullen we het hebben over wat je wensen zijn ten opzichte van de bevalling en wat je verwacht van mij. Ook geef ik jullie richtlijnen om een geboorteplan te maken. Dit kun je bijvoorbeeld samen met je partner doen op het moment dat het jullie uitkomt. Daarnaast vertel ik in dit gesprek meer over het fysieke deel van de bevalling, de bijbehorende hormonen en wat deze kunnen doen voor je.

In het derde gesprek bespreken we jullie wensen en grenzen en zal ik deze verwerken tot een mooi en duidelijk geboorteplan voor de zorgverleners die aanwezig zullen zijn bij de bevalling. 

Rond de 37e week van de zwangerschap vindt meestal het laatste gesprek plaats. In dit gesprek is er ruimte voor alles wat jij (en je partner) nog willen bespreken. Ook geef ik je, als je dat wil, een fijne ontspanningsmassage. Dan kun je vast wennen aan mijn handen en vertellen wat je wel en niet fijn vind met het oog op de bevalling.


Tussendoor is er altijd ruimte voor extra contact, bijvoorbeeld via WhatsApp, maar telefonisch mag ook! Zeker tegen het einde van de zwangerschap vinden cliënten het fijn om af en toe even te laten weten hoe het gaat. 


Vanaf de 38e zwangerschapsweek sta ik op wacht voor jou (en je partner), dat betekent dat ik 24/7 oproepbaar ben voor de bevalling en daar rekening mee hou in mijn privé planning. Als de bevalling begint, zal ik er zijn voor je vanaf het moment dat we hebben afgesproken en ik zal dan niet meer weggaan tot ongeveer één à twee uur na de geboorte, net wat je fijn vindt.

Na de geboorte kom ik in de kraamweek nog een keer bij je langs. Als je net bevallen bent, kan het erg prettig zijn om kort nog eens de bevalling te bespreken, of gewoon elkaar even te zien.  Daarna zien we elkaar indien gewenst nog een keer zes weken na de bevalling om het traject af te sluiten.

.Hieronder een filmpje van een prachtige badbevalling thuis!

Wil je ook bevallen in bad? Ik verhuur ook bevalbaden, check Verhuur bevalbad-Elle-Tens  verderop deze website voor meer info!

 


 

 


 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram