Birth illuminated
Voor een relaxte bevalling!Welkom bij Birth Illuminated!

 

Welkom op mijn website! De reden dat je mijn website bezoekt is waarschijnlijk omdat je zwanger bent. Van harte gefeliciteerd! Een mooie periode staat je te wachten: je groeiende buik, een babykamer inrichten en over een aantal maanden je kleintje live bewonderen. Elke moeder verdient een fijne en mooie bevalling. Daar kan ik je als doula bij helpen. Hoe? Door te ontzorgen! Als je zwanger bent heb je genoeg om over na te denken: hoe en waar je wil bevallen bijvoorbeeld. Ik help je daarbij door het maken van een geboorteplan op maat. Ik geef je informatie en op basis daarvan kun je samen met je partner gedegen keuzes maken. Daarnaast biedt ik continue begeleiding en ondersteuning tijdens de geboorte van je kindje.


Wie ben ik?

Ik ben Ellen, ik ben 46 jaar, getrouwd en mama van een jongedame van 18 jaar en een jongen van 16 jaar. Ik heb altijd al een grote passie voor zwangerschap en geboorte gehad en dat is precies de reden dat ik doula ben geworden. Net even die extra aandacht en zorg kunnen geven aan een zwangere vrouw en tijdens de bevalling is heel waardevol! Hoe gewoon het krijgen van een kindje ook is, voor mij is en blijft het altijd weer een wonder!

Ik woon in Eindhoven en werk binnen een straal van 35 à 45 km (denk aan regio Brabantse Kempen, Tilburg, Den Bosch, Noord-Limburg). Wil je meer weten over wat ik doe als doula? Kijk eens rond op mijn website en vraag gerust vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan!  

Contact:

Email: ellen@birth-illuminated.nl

 Telefoon: 06 - 342 347 51


Wat doet een doula?

Een doula (of geboortecoach) biedt continue begeleiding en ondersteuning tijdens de bevalling. Het woord doula komt uit het Grieks en betekent, vrij vertaald, "dienende vrouw". Vervangt de doula dan de partner? Nee hoor, de barende vrouw, de partner en de doula vormen een team. Een team dat samen hetzelfde doel heeft: op een zo prettig mogelijke manier bevallen. 

Een doula begeleidt zowel thuisbevallingen als in het ziekenhuis, met een verloskundige of gynaecoloog. Omdat verloskundigen/gynaecologen helaas niet altijd de gehele bevalling bij je kunnen blijven, is het fijn als er continue iemand is om jullie te ondersteunen. Daar is een doula voor!

Ook kan het zijn dat je angstige gevoelens hebt tegenover je bevalling of dat een eerdere bevalling een vervelende ervaring is geweest. Samen met jou (en je partner) gaan we in een aantal gesprekken erachter komen hoe je graag zou willen bevallen, wat je nodig hebt tijdens je bevalling en wat ik daarin kan betekenen. Zo stellen we samen een geboorteplan op waarin je je wensen en grenzen aan kan geven en welke ik zal bewaken tijdens de bevalling. Ook heb ik veel (niet medische) hulpmiddelen die ik kan inzetten om goed te ontspannen, waardoor het ontsluiten makkelijker gaat. Denk bijvoorbeeld aan een Tens-apparaatje waarmee je de pijnprikkel naar je hersenen kunt onderbreken, een rebozo-doek waar ik heerlijke ontspannende massages mee kan geven (https://www.rebozo.nl), de bal, waarop je tijdens het opvangen van de weeën heerlijk kunt wiebelen. Daarnaast kan ik ademhalingstechnieken toepassen waardoor je goed kunt ontspannen tijdens het opvangen van de weeën.


Ook na de geboorte van je kindje kun je soms wat extra hulp gebruiken. Zeker omdat de eerste 40 dagen wat rust en hechting betreft heel belangrijk zijn! In deze tijd kan ik ook als post-partum doula veel voor je betekenen. Mocht je hier interesse in hebben, stuur me even een berichtje. Overigens kan geboortebegeleiding en postpartumbegeleiding los van elkaar gegeven worden. Voor meer informatie zie www.postnatalsupportnetwork.com


Waarom een doula bij de bevalling?

Het inhuren van een doula is een investering in jezelf die jij meer dan waard bent. Uit diverse onderzoeken blijkt dat continue begeleiding door een vrouw met ervaring of training (los van verloskundige of iemand uit het netwerk van de barende vrouw zoals partner, moeder, zus) tijdens een bevalling zorgt voor:

  • Kortere bevallingen (25 %)
  • Minder keizersneden (50%)
  • Minder verzoek om pijnstilling, o.a. ruggenprik (60%)
  • Minder weeën opwekkende middelen nodig (oa inleiden) (50%)
  • Minder kunstverlossingen (tang, vacuüm)
  • Betere APGAR scores van de pasgeborene
  • Hogere tevredenheid over de bevalling
  • Sneller herstel van de vrouw

Bron: onderzoek ‘het doula-effect’, van dr. Marshall en Phyllis Klaus en John Kennell. Meer onderzoeken zijn te vinden op de website van de beroepsvereniging van doula’s, de NBvDhttps://nbvd.nl/

 

 


 

 

 

 

 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram