Birth illuminated
Voor een relaxte bevalling!

Zwangerschapsmassage

Wat houdt een zwangerschapsmassage in?

Vanaf 1 maart is het nu ook mogelijk om een zwangerschapsmassage te boeken bij Birth Illuminated! Zwangerschapsmassage is een vorm van massage die speciaal is ontworpen voor vrouwen tijdens hun zwangerschap. Het is een zachte en ontspannende massage die rekening houdt met de veranderende behoeften van het lichaam van een zwangere vrouw. De massage wordt gegeven vanaf 14 weken zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam van een vrouw tal van veranderingen, zowel fysiek als emotioneel. Zwangerschapsmassage kan helpen bij het verminderen van lichamelijke klachten zoals rug- en nekpijn, spierkrampen, vermoeidheid en vochtophopingen. Daarnaast kan het ook helpen om stress en angst te verminderen, de slaapkwaliteit te verbeteren en de algehele geestelijke gezondheid te bevorderen.

Wat zijn de voordelen van een zwangerschapsmassage?

Een van de voordelen van zwangerschapsmassage is dat het de bloedcirculatie verbetert, wat kan helpen bij het verminderen van zwellingen en het stimuleren van de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Bovendien kan de ontspannende werking van de massage ook bijdragen aan een betere slaap en het verminderen van angstgevoelens, wat een positief effect kan hebben op zowel de moeder als de baby.

Daarnaast kan zwangerschapsmassage ook helpen bij het verlichten van ongemakken die verband houden met de zwangerschap, zoals bekkenpijn, rugpijn en vermoeide benen. Door de spieren en gewrichten te ontspannen en de bloedsomloop te verbeteren, kan zwangerschapsmassage een waardevolle ondersteuning zijn voor vrouwen tijdens deze bijzondere periode in hun leven.

Hoe verloopt een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage is een zachte, rustige ontspanningsmassage. Dus niet op een stevige manier de spieren kneden, maar wel de gebieden masseren die gespannen kunnen zijn in de zwangerschap, zoals rug, schouders, bekken en benen. Ik vermijd de drukpunten die in verbinding staan met je baarmoeder, waardoor het risico op een bevalling voor de uitgerekende datum erg klein is.

Dankzij mijn mobiele massagetafel is het mogelijk om zowel bij je thuis een massage te ontvangen of bij mij in de praktijk. Daarnaast beschikt deze tafel over een uitsparing voor je buik en borsten waardoor je weer even heerlijk op je buik kunt liggen.

Ik masseer in principe alle gebieden, behalve je buik. Je buik is vaak gevoelig tijdens de zwangerschap en vinden zwangere vrouwen het niet fijn om daar aangeraakt te worden. Wel besteed ik extra aandacht aan je benen en voeten, zodat eventueel overtollig vocht afgevoerd kan worden. Lig je liever op je zij of rechtop vanwege misselijkheid? Ook dan kan ik je masseren. Geef vooral aan wat je wel en niet fijn vind!


Tarieven massage:


Duur

Gebieden

Kosten op locatie

Kosten op de praktijk

Zwangerschapsmassage standaard

45 minuten

Rug, nek, schouders, armen, benen

€65,00         

(excl. evt. reiskosten)

€55,00

Zwangerschapsmassage uitgebreid

60 minuten

Rug, nek, schouders, armen, benen, billen, handen, voeten

€80,00

(excl. evt. reiskosten)

€65,00


Wil je een massage boeken? Gebruik onderstaand formulier of stuur me een appje op 06-34234751. 

Massages worden in principe alleen overdag gegeven, De voorkeursdagen zijn dinsdag en woensdag. Lukt het niet op die dagen voor jou, dan kijken we uiteraard samen naar een passende mogelijkheid!


 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram